Lämna världen bakom dig – Rumaan Alam

Lämna världen bakom dig – Rumaan Alam

Lämna världen bakom dig är Rumaan Alams tredje roman, men den första att slå igenom internationellt. Den är en läsupplevelse utöver det vanliga, med en historia som för några år sedan hade känts helt absurd men som i dagens läge skrämmande nog känns helt realistisk.

En priviligierad storstadsfamilj hyr ett lyxigt hus på Long Island; men idylltillvaron slås i spillror när husets ägare plötsligt knackar på en kväll och hävdar att hela New York är utslaget på grund av strömavbrott. Läget visar sig dock vara mycket värre än så, och främlingarna måste tillsammans försöka ta reda på vad som hänt – samtidigt som de brottas med tankar på materiell äganderätt och vem som har mest rätt till utrymmet i huset.

Det är en läsning som präglas av känslor av oro och skräck; av att inte veta hur utgången kommer att bli. Berättaren som är allvetande ger oss emellanåt en liten bit information; men bara så pass mycket att vi kan konstatera att det handlar om en stor katastrof som påverkar både människor, djur och natur och att inte alla karaktärer kommer att överleva och att verkligheten/vardagen aldrig kommer att bli densamma för de som gör det.

Romanen har varit nominerad till National Book Award, och Netflix har köpt tv-rättigheterna.

Du kan läsa mer om den hos Albert Bonniers Förlag.

Lämna världen bakom dig Bokomslag Lämna världen bakom dig
Rumaan Alam
Roman
Albert Bonniers Förlag
2021-05-31
253
Vuxna

Roman som både har blivit nominerad till National Book Award, och som Netflix har köpt rättigheterna till. 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.