Mitt hjärta borde slå någon annanstans – Mia Öström

Mitt hjärta borde slå någon annanstans – Mia Öström

Gillar du realistiska ungdomsromaner som har djup men ändå är humoristiska? Då är den här boken perfekt!

Handlingen utspelar sig i norra Sverige, där protagonisten Madeleine bor tillsammans med sin mamma och pappa på en bondgård ute på landsbygden med knappt någon granne så långt ögat kan nå. Hela hennes tillvaro känns fruktansvärt fel: istället för att ta över gården och ha en framtid som mjölkbonde borde hon istället gå estetisk linje på gymnasiet och bo inne i stan där det händer roliga saker, i ett nytt modernt hus med fräscha möbler. Till och med hennes namn är fel: istället borde hon ha ett namn som är originellt. Som Laser, eller något annat namn som speglar hennes unika personlighet. Framförallt borde hon ha andra föräldrar – som inte luktar gödsel och endast tycks bry sig om när nästa kalvning äger rum.

Vad mer som är fruktansvärt fel är att hon efter en fest har sovit tillsammans med skolans största tönt, vilket automatiskt innebär att hon själv halkar ner ännu ett steg på tönt-stegen. Som tur är har hon sin bästa vän, som förstår att hon måste leta reda på sina riktiga föräldrar och påbörja sitt riktiga liv. För det gör hon väl?

Mia Öström har förmågan att skriva sådär så att det skaver men ändå blir så hysteriskt roligt att man skrattar rakt ut. För mitt i allt kaos som sker inuti den här osäkra och vilsekomna tonåringen finns en brutalt ärlighet och en cynism, som liksom sätter krydda på en berättelse om att finna sig själv och sin identitet.

Öström har tidigare skrivit bland annat ungdomsromanen Vakuum, som även den berör ett svårt men viktigt ämne med hjälp av befriande humor.

Mitt hjärta borde slå någon annanstans – Mia Öström (2019)

Boken finns att köpa på Adlibris och Bokus!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.