Bettan – Marie Norin & Elisabet Ericson

Bettan – Marie Norin & Elisabet Ericson

Marie Norin och Elisabet Ericsons bilderbok Bettan handlar om att längta efter vänskap och gemenskap, men att ändå våga sätta gränser och skydda sin personliga sfär.

Berättelsen börjar med att jagberättaren känner sig ensam i sitt hus ute på landet; men en dag knackar Bettan på och det tråkiga livet är meddetsamma förändrat – Bettan är pratsam och fyller tomrummet både verbalt och fysiskt med alla sina historier och grejer som hon har med sig. Det är bara det att pinalerna blir fler och fler, så många att de snart inte får plats och Bettan bestämmer då sakerna som var där från börja måste kastas. Till slut blir det så trångt i huset att vår berättare måste sova på en madrass ute i hästhagen, och först då får hon nog.

Illustrationerna är som härlig färgbomb med underbara små detaljer överallt, som framhäver karaktärernas olika personligheter på ett kontrastrikt sätt.

Marie Norin har tidigare gett ut diktsamlingar och flera bilderböcker, bland annat de om Rally och Lyra som Emma AdBåge har illustrerat.

Bettan Bokomslag Bettan
Marie Norin & Elisabet Ericson
Bilderbok
Alfabeta
2022-03-16
32
3-6 år

Bilderboksberättelse om att längta efter vänskap och gemenskap, men att ändå våga sätta gränser och skydda sin personliga sfär.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.