Fallet med den rysliga skuggan – Kristina Ohlsson

Fallet med den rysliga skuggan – Kristina Ohlsson

Kristina Ohlssons nya barnboksserie Spökbyrån är mysdeckare för åldern 6-9 år. I den förta boken i serien, Fallet med den rysliga skuggan, får syskonen Kalle och Elsa i uppdrag att hjälpa en nyinflyttad man med de otrevliga spökerier som pågår i hans lägenhet.

Miljön för handlingen är ett gammalt slott där syskonen bor tillsammans med sin farfar som är spökmästare, men som även om han tillhör Spökbyrån mest verkar i periferin då barnen är protagonisterna som löser fallen med hjälp av diverse ledtrådar.

De spår som leder barnen vidare i mysteriet och tillika berättelsen läggs fram genom bikaraktärerna; som grannen som bor under lägenheten där det spökar och vaktmästaren som har information om alla som bott i det berörda huset. Läsaren kan därmed i kapitel för kapitel lösa gåtan tillsammans med Kalle och Elsa, vilket både är spännande och skapar en känsla av delaktighet.

Texten kompletteras av fina färgillustrationer på varje uppslag av Moa Wallin, och läsaren får via det visuella redan från början bekanta sig med miljön och karaktärerna genom karta över staden och persongalleri.

Läs mer om bokserien och författaren hos förlaget Bonnier Carlsen.

Fallet med den rysliga skuggan Bokomslag Fallet med den rysliga skuggan
Spökbyrån (del 1)
Kristina Ohlsson (ill. Moa Wallin)
Barnroman
Bonnier Carlsen
2021-09-20
112
6-9 år

Ny spännande deckarserie för barn i åldern 6-9 år, av Kristina Ohlsson som nog är Sveriges mest kända och produktiva författare inom genren. 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.