Hundtjuvarna – Johanna Thydell & Marcus-Gunnar Pettersson

Hundtjuvarna – Johanna Thydell & Marcus-Gunnar Pettersson

Johanna Thydell som har skrivit för både ungdomar och barn är tillbaka med en bilderbok där längtan efter en egen hund står i fokus. För vem har inte drömt om att ha ett lurvigt och gulligt husdjur med en blöt nos och en viftande svans? Huvudkaraktärerna Aina och och Gordon älskar hundar, men får inte ha en egen för sina föräldrar, på grund av ”allergi” sägs det. Därför lånar de grannarnas hundar för att gå promenader med, vilket uppskattas mycket – inte minst av barnen själva. Men det är inte lika roligt att sedan behöva lämna tillbaka sina håriga vänner. Därför får de den briljanta idén att de kan kidnappa en av hundarna, som kan bo i Ainas garage.

Texten är lagom lång för att barnet ska orka hålla koncentrationen uppe, med korta meningar. Men det är kanske främst illustrationerna som gör och bär berättelsen; Marcus-Gunnar Petterssons detaljrika bilder fångar karaktärernas personligheter, den yttre miljön och händelserna på ett fantastiskt sätt och man kan därmed ”läsa” och förstå berättelsen utan texten som sådan. Även känslor och tankar avspeglas hos både hundarna och barnen på ett humoristiskt sätt, vilket tillför en extra dimension till berättelsen.

Fint bilderboksverk som kan läsas och upplevas gång på gång tack vare spänningen och den varma humorn.

Du kan läsa mer om boken, författaren och illustratören hos förlaget Alfabeta.

Hundtjuvarna Bokomslag Hundtjuvarna
Johanna Thydell & Marcus-Gunnar Pettersson (ill)
Bilderbok
Alfabeta
2021-09-20
32
3-6 år

Fint bilderboksverk som kan läsas och upplevas gång på gång tack vare spänningen och den varma humorn som förmedlas på ett ypperligt sätt genom illustrationerna. 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.