Bokmässan 2021

Bokmässan 2021

Årets Bokmässa kommer att vara en hybridmässa; det vill säga att man både kommer att kunna vara på plats fysiskt som studiopublik, men även ta del av digitala seminarier via Bokmässan Play.

Teman för i år är Demokrati, Nordisk litteratur samt LÄS, LÄS, LÄS!
Demokratitemat innefattar ett 30-tal seminarier som belyser skolans, bildningens och medie- och informationskunnighetens roll, tech-bolagen och mediernas funktion och uppgift, samt lokala, regionala, nationella och globala perspektiv på demokratin. Inom temat Nordisk litteratur uppmärksammas den aktuella nordiska utgivningen. Tongivande och älskade författarskap möter några av de mest hyllade författarna i den yngre generationen. Med temasatsningen LÄS, LÄS, LÄS! sätts ljus på språket och läsningen som grundstenar i ett demokratiskt samhälle. Lusten till läsandet och berättandet står i centrum och ger plats för alla former av läsning: med ögon, öron och fingrar. Författare, forskare, experter och lärare strålar samman. (Text tagen från Bokmässans hemsida, redigerad till viss del).

Datum för bokmässan är 23-26 september, och den hålls som vanligt på Svenska Mässan i Göteborg.

Här kan du se hela årets program.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.