Pestön – Marie Hermanson

Pestön – Marie Hermanson

I centrum för Marie Hermansons nya spänningsroman, som är en fristående fortsättning på Den stora utställningen, står den så kallade Pestön; en före detta karantänstation där man isolerade människor för att inte sprida smitta vidare. År 1925 då berättelsen utspelar sig fungerar ön istället som fängelse för en enda man som har begått fruktansvärda mord.

Även i den här romanen får vi följa överkonstapel Nils Gunnarsson när han försöker lösa mordet på en ung man som hittas strypt och dumpad i vattnet där de så kallade vrakarna håller till – människor utanför samhället som bor i fallfärdiga baracker vid Säveån. Utåt sett verkar den döde mannen ha haft det gott ställt med dyr båt och specialbeställda kläder, men när Gunnarsson börjar skrapa på ytan visar det sig att inget är vad det verkar vara vid en första anblick och spåren leder honom till Pestön – där invånarna också verkar ha ett och annat att dölja. Till sin hjälp att lösa gåtan har han återigen den självutnämnda privatdetektiven Ellen, som han dessutom är olyckligt förälskad i.

Skickligt berättad med en historisk miljö som gör läsningen ännu mer tillfredsställande; nästan som en saga för vuxna.

Du kan läsa mer om boken och författaren på Albert Bonniers Förlag.

Pestön Bokomslag Pestön
Marie Hermanson
Roman
Albert Bonniers Förlag
2021-06-07
306
Vuxna

Fristående uppföljare till Den stora utställningen, där vi återigen får följa överkonstapel Nils Gunnarsson och den självutnämnda privatdetektiven Ellen Grönblad. 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.