Sova som en haj – Lisa Ragvals & Emma Göthner

Sova som en haj – Lisa Ragvals & Emma Göthner

Lisa Ragvals och Emma Göthners bilderbok Sova som en haj är ett mästerligt samarbete, med en påhittig och informativ text och humoristiska färgillustrationer som fulländar berättelsen.

På varje uppslag finns olika djurs sovsätt representerat; bland annat fladdermusen, björnen, hajen och giraffen – djur som även Billie har som mjukisdjur på sitt rum vilket är en rolig detalj då barn ofta hittar inspiration just i sin direkta närhet; vilket pappan får erfara när Billie istället för sova i sin säng vill sova på roligare sätt, som upp och ned eller flytande i vatten.

Ett fint inslag i bilderna är pappans medverkan; som när hon hänger upp och ned som en fladdermus högt upp i ett träd och man ser honom stå på backen och ropa åt henne att komma ned, samt på uppslaget om uttrarna när Bille ligger på hans mage och försöker sova. Pappan och mjukisgiraffen som är med på varje illustration är en länk till den verklighet som är precis intill den livliga fantasi som utspelar sig i barnets huvud.

Det här är en hybrid mellan fakta och bilderbok, perfekt som godnattsaga för det vetgiriga barnet som har svårt att sova på kvällen.

Sova som en haj Bokomslag Sova som en haj
Lisa Ragvals & Emma Göthner (ill)
Bilderbok
Alfabeta
20021-08-25
32
3-6 år

Faktaspäckad bilderbok med underbara illustrationer, perfekt som godnattsaga för det vetgiriga barnet som har svårt att sova på kvällen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.