Det farliga djupet : ett interaktivt havsäventyr – Linus Hammar Perry

Det farliga djupet : ett interaktivt havsäventyr – Linus Hammar Perry

I den här innovativa och interaktiva boken tas du som läsare med på ett äventyr där du själv är berättelsens protagonist; ett litet torskyngel. Ditt mål är att överleva i det stora farliga havet, hitta mat och till slut bli så stor att du kan bli förälder åt nya små yngel.

Varje uppslag är ett kapitel, och läsaren tar sig vidare i historien genom att själv välja vad som ska hända genom att välja ett av alternativen och därmed gå vidare till den hänvisade sidan. Ibland överlever man, ibland inte – då får man helt enkelt bara börja om från början. Dock kan man på varje sida se hur stor man blivit, vilket kan påverka hur man väljer att gå vidare.

Boken är inte bara spännande utan fullproppad med fakta om miljön och livet i havet, skildrat av författaren Linus Hammar Perry som själv är marinbiolog och genom illustratören Josephine Lawrence underbara illustrationer. Här är ett exempel på hur realistiska och vackra undervattensbilderna är:

Illustration av Josephine Lawrence, kap. 16 i Det farliga djupet : ett interaktivt havsäventyr (2021)

En bok att läsa om och om igen, där slutet kan variera från gång till gång. Läs mer om verket, författaren och illustratören på Rabén & Sjögren!

Det farliga djupet : ett interaktivt havsäventyr Bokomslag Det farliga djupet : ett interaktivt havsäventyr
Linus Hammar Perry
Bilderbok/Faktaberättelse
Rabén & Sjögren
2021-06-18
54
6-9 år

Spännande och interaktiv bok som även är fullproppad med fakta om miljön och livet i havet. 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.