Boken om uppfinningar : fantastiska idéer som förändrat världen

Boken om uppfinningar : fantastiska idéer som förändrat världen

I den här faktaboken som är anpassad för barn i åldern 9-12 år får läsaren bekanta sig med fler än 40 olika innovationer som blivit livsavgörande för människans levnadssätt.

Boken är uppdelad i sex olika kapitel som vardera är avdelat efter forskningsområde, vilket blir extra tydligt genom färgmarkeringar som även gör det lätt att hitta rätt kapitel utan att behöva läsa från pärm till pärm. De olika kapitlen består av: energiuppfinningar, transportuppfinningar, information- och kommunikationsuppfinningar, hushållsuppfinningar, medicinska uppfinningar samt olycks- och brottsbekämpningsuppfinningar.

Författaren inleder varje kapitel med att introducera läsaren till själva uppfinningen och varför den varit viktig, för att sedan gå vidare till en kort men koncis biografi om själva uppfinnaren. Texten kompletteras med fina och humoristiska flerfärgsbilder gjorda av Paul Daviz, som har illustrerat flertalet barnböcker på engelska.

Exempel på viktiga uppfinningar som boken tar upp är bland annat DNA-fingeravtryck, röntgen, teleskopet, internet, drönare och ögonkirurgi. Som ni ser är det en härlig kompott bland innovationerna, både från långt tillbaka i tiden till sådana som upptäckts närmare nutid.

Boken avslutas med att inspirera dagens barn att börja uppfinna, och längst bak finns en bra och välgjord tidslinje som gör det hela mer lättöverskådligt. Det finns även en ordlista och en lista på länkar om man vill ta reda på och lära sig mer.

Boken om uppfinningar : fantastiska idéer som förändrat världen Bokomslag Boken om uppfinningar : fantastiska idéer som förändrat världen
Tim Cooke
Fakta för barn
Ordalaget Bokförlag
2021-04-27
112
9-12 år

Informativ och humoristisk faktabok för alla vetgiriga barn som vill lära sig mer om uppfinningar. 

En reaktion till “Boken om uppfinningar : fantastiska idéer som förändrat världen

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.