Den stora läsutmaningen

Den stora läsutmaningen

I höst börjar Sveriges största lästävling för fjärdeklassare; ett initiativtagande från förlagen Bonnier Carlsen, Rabén & Sjögren, Natur & Kultur samt nätbokhandeln Adlibris för att få barn att läsa mer. Så här står det på hemsidan för tävlingen:

Med Den stora läsutmaningen vill vi uppmuntra till läsning med både bredd och höjd. Alla läser på sin nivå och efter sina intressen och smak, men med en gemensam nämnare: ju fler böcker vi läser, desto större ordförråd får vi. Och det är bra grejer!

Foto: Stefan Tell

Tävlingen är årlig, och den klass som har läst flest böcker under perioden 15 september – 15 december koras till vinnare. I år är vinsten en resa till Astrid Lindgrens Vimmerby där tågresa, guidad tur, övernattning samt utvalda måltider ingår. De som kommer på 2:a-5:e plats vinner fina bokpaket.

Tävlingsledare är ingen mindre än Beppe Singer, författare till experimentböckerna ”Beppe testar” och en omtyckt programledare på Barnkanalen. Medverkar gör även barnboksförfattarna Ingelin Angerborn, Elin Ek, Anders Sparring och Per Gustavsson som kommer att möta eleverna i inspirerande samtal kring böcker och läsande.

Den stora läsutmaningen finns på Instagram, Facebook och Youtube!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.