Katten Nils och mysteriet med diamantstölden – Joakim Gunnarsson & Johanna Kristiansson

Katten Nils och mysteriet med diamantstölden – Joakim Gunnarsson & Johanna Kristiansson

Vi är vana att läsa om den gula finurliga Katten Nils i serieformat; både i tidskriftsformat (Kamratposten) och bokform (den första från Kartago förlag och sedan fyra delar i Rabén & Sjögrens mjukpärmsserie ”SERIE!”), men nu kommer den första versionen av förlaget Rabén & Sjögrens lättläst-serie för barn som precis har börjat läsa själv.

Handlingen är uppbyggd på ett lättbegripligt men ändå spännande sätt, med en eller ett par meningarna som kompletteras med tydliga och färgrika illustrationer som täcker varje uppslag. Det osagda i texten redogörs och förklaras i bilderna, vilket är ett genomtänkt drag för att få nybörjarläsaren att ”läsa mellan raderna” vilket involverar men även utvecklar läsförståelsen.

Berättelsen börjar med att Nils tillsammans med sina två vänner Morris och Lisa Sylt leker hittar en grotta som leder till ett övergivet hus när de leker kurragömma; vilket visar sig tillhöra den ökända Enigma Katt – som för länge sedan var världsbäst på att lösa mysterier. Mysterieradarn börjar låta, vilket betyder att någon är i stort behov av hjälp – alltså beger sig vännerna i väg med Kattakoptern till en borg där Grynvald Ludentofs har blivit bestulen på en värdefull diamant. De misstänkta är personer som bor på borgen, och Nils och hans vänner börjar genast utreda vem av dem som är skyldig.

Den här lättlästa serien kommer garanterat att bli en favorit bland nybörjarläsarna; som om de vill läsa mer om Katten Nils på ett fint sätt introduceras till tecknade serier vilket även det är ett perfekt sätt att utveckla sin läsförmåga ytterligare. Spännande och humoristiskt som ger mersmak!

Du kan läsa mer om Katten Nils samt författaren och illustratören på förlaget Rabén & Sjögren.

Katten Nils och mysteriet med diamantstölden Bokomslag Katten Nils och mysteriet med diamantstölden
Katten Nils
Joakim Gunnarsson & Johanna Kristiansson
Lättläst för barn
Rabén & Sjögren
2021-05-17
44
6-9 år

Katten Nils nu i lättläst version för nybörjarläsaren! 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.