Konferensen – Mats Strandberg

Konferensen – Mats Strandberg

Mats Strandberg är känd för att ha skrivit Engelsfortrilogin (tillsammans med Sara Bergmark Elfgren) för ungdomar samt serien om Monstret Frank för barn i 6-9 års åldern, och han har även skrivit böckerna Färjan (2015) och Hemmet (2017) som båda är thrillers med det gemensamma temat att människor som inte valt umgänge ihop klumpas ihop på en liten yta med allt vad det innebär. Det här gäller även den nya romanen Konferensen, och det är helt enkelt ett genialt drag att förlägga handlingen för även den här blodiga historien på en konferensanläggning, där karaktärerna blir tvungna att hantera en mardrömslik situation tillsammans med kollegor som de egentligen inte tycker särskilt mycket om.

För att göra det så läskigt som möjligt har Strandberg valt att skifta berättarperspektiv så att läsaren får ta del av alla karaktärernas innersta tankar, och den fasa de känner när de inser att en mördare finns bland dem ute på konferensanläggningen mitt ute i skogen, och att det inte finns en möjlighet att ta sig därifrån eller att kontakta omvärlden.

Den här berättartekniken medför även att det skapas en sorts medkänsla även till de karaktärer som på grund av sina handlingar annars hade varit lätta att avfärda och inte bry sig om.

Det här är ingen avancerad litteratur och kräver därför inte särskilt mycket av sin läsare; men den fyller sitt syfte och når därför ut till den breda massan med sina blodiga skildringar och relationsintriger. Perfekt läsning en sommardag i hängmattan med andra ord!

Du kan läsa mer om författaren och boken hos det utgivande förlaget Norstedts.

Konferensen Bokomslag Konferensen
Mats Strandberg
Roman (spänning)
Norstedts
2021-04-15
334
Vuxna

Blodig thriller i samma stil som de tidigare utgivna böckerna Färjan och Hemmet, där människor samlade på liten yta blir tvungna att samarbeta för att överleva. 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.