Skrattar sist – Emi Guner

Skrattar sist – Emi Guner

Skrattar sist är den andra boken i serien om Paola Persson Peroni, där Emi Guner har skrivit texten och Maja Säfström har gjort illustrationerna. Precis som i Allas vän, är det vänskaps- och familjerelationer som står i fokus men medan det i första boken mest handlade om Paolas innerliga önskan om en bästa vän handlar den andra boken mer om den härliga känslan av att vara kär och om hur svårt det är när någon man älskar blir sjuk och dör. Livet helt enkelt, ur ett barns perspektiv.

Men vem är då Paola Persson Peroni, eller SAOLa som hennes mormor kallar henne? Precis som smeknamnet antyder så är ord väldigt viktigt för henne, och hon läser allt hon kommer över. Dessutom samlar hon på dödsannonser, vilket kan tyckas vara lite makabert men faktum är att det är en väldigt rolig hobby! Läsaren får även lära känna hennes familj som består av en ensamstående mamma och två syskon, samt katten Kerstin och en mormor som hon tillbringar mycket tid hos då de delar kärleken till ord och finurliga saker. Det är när mormor blir sjuk som Paolas värld vänds upp och ner, för hur ska hon kunna leva ett helt liv utan henne och all den visdom hon delar med sig av?

Samklangen mellan text och bild är otroligt fin, och berättelsen har en bra blandning av humor och svärta, vilket gör den till utomordentligt bra vardagsrealism för barn.

Gillar du böcker som Frallan och Humlan Hansson är de här böckerna garanterat något för dig! Passar utmärkt både till högläsning och till att läsa själv. Passar barn i åldern 6-9 år men även de som är något äldre.

Älskar kanske, den tredje boken om Paola Persson Peroni utkommer den 8 oktober.

Läs gärna mer om bokserien och författaren på förlaget Natur & Kultur!

Skrattar sist Bokomslag Skrattar sist
Paola Persson Peroni (del 2)
Emi Guner
Barnroman
Natur & Kultur
2021-04-30
151
6-9 år

Den andra boken om Paola Persson Peroni; perfekt vardagsrealism för 6-9 åringar som blandar både humor och svärta. 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.