Karantändagboken – Elin Lucassi

Karantändagboken – Elin Lucassi

Elin Lucassi är serietecknare och har tidigare gett ut bland annat Ert blod på mina broddar, som beskrivs som en ”feministisk vintersaga och en hämndnovell med övernaturliga inslag”. Den nya boken är en dagbok skriven i serieformat, där författaren utgår ifrån sina egna personliga känslor och upplevelser av covid-pandemin.

I fokus står det nya livet i karantän; dag ut och dag in där hon arbetar ensam i sitt hem; utan att kunna träffa kollegor och vänner som vanligt. För även om hon har både man och barn och både är frisk och kan fortsätta med att motionssimma så infinner sig en ångest när livet förändras.

Vi kan alla känna igen oss i Lucassis skildring av året 2020; men trots att man egentligen är utled på allt som har med pandemin att göra så är det här ändå en bok att njuta och att roas av. Just serieformatet gör att det som sägs eller inte sägs i texten förstärks eller ges utlopp för genom bilderna – och både humor och allvar ryms ofta i en enda bildruta eller strip. De egna personliga reflektionerna skapar även en stor igenkänning hos läsaren, vilket vi mer än någonsin behöver i dessa tider.

Du kan läsa mer om boken och författaren på Ordfront.

Karantändagboken Bokomslag Karantändagboken
Elin Lucassi
Tecknad serie
Ordfront Förlag
2021-03-11
232
Vuxna

Tecknad serie i dagboksform, där författaren utgår från sina egna upplevelser och känslor under pandemin. 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.