Pengarna – Bengt Ohlsson

Pengarna – Bengt Ohlsson

Bengt Ohlssons har innan endast skrivit för vuxna läsare, bland annat Gregorius (för vilken han vann Augustpriset 2004), Drick värmen ur min hand och Midsommarnattsdrömmar för att att nämna några. Hans första barnroman Pengarna handlar om en pojke, Henrik, som under en hundpromenad hittar en portfölj full med sedlar. Han tar hem den och gömmer den, då han inte vill säga något om det till sina föräldrar. Inte heller bästa vännen får veta sanningen. För tänk så måste han i så fall lämna ifrån sig alla pengar, som han mer och mer vill ha för sig själv. Men var gömmer man så mycket pengar, egentligen? Och hur klarar man av att hålla det hemligt? Och vilka är egentligen de märkliga männen som rör sig i hans område?

Henrik står inför flera dilemman, och som läsare får man följa med i hans olika tankegångar och de för- och nackdelar som de olika alternativen för med sig.

Det är en spännande roman för barn i åldern nio år och uppåt, som tar upp ämnen så som moral, vänskap, drömmar och hur tillgången till pengar även kan förändra individen och verkligheten på ett negativt sätt. Fint skildrat ur barnets perspektiv.

Du kan läsa mer om boken och författaren på Bonnier Carlsen.

Pengarna Bokomslag Pengarna
Bengt Ohlsson
Barnroman
Bonnier Carlsen
2021-03-15
105
9-12 år

En spännande roman för barn i åldern nio år och uppåt, som tar upp ämnen så som moral, vänskap, drömmar och hur tillgången till pengar även kan förändra individen och verkligheten på ett negativt sätt. Fint skildrat ur barnets perspektiv.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.