Den lilla häxan – Fabian Göranson

Den lilla häxan – Fabian Göranson

Den lilla häxan är den första delen i den grafiska/tecknade serien Hokus pokus, som har en tänkt läsålder på 6-9 år. Fabian Göransson har tidigare bland annat gjort illustrationerna till Pippi på rymmen i och med firandet att Pippis 75-årsjubileum, och utkommer i sommar med Forntiden; den första delen i serien om Sveriges fantastiska historia – båda böckerna utgivna på förlaget Rabén & Sjögren.

Hokus pokus, som ges ut av Galago/Ordfront Förlag, är en välgjord bok med bilder i flerfärg som upptar hela sidouppslagen; vilket gör att det känns som en hybrid mellan bilderbok och seriealbum, vilket är mycket passande då den riktar sig till barn som går på mellanstadiet och som kanske inte har så stor vana vid att läsa tecknade serier. Just den tecknade serien som genre är faktiskt besläktad med bilderboken, och har varit en stor inspiration i skapandet av mediet som sådant.

Berättelsens protagonist Ida är nio år gammal och längtar efter att ha en bästa vän. En dag när hon, pappa och lillebror är på väg till stranden hittar hon en svart hatt i en buske; som ser precis ut som en häxhatt och som passar perfekt. Ida har den på varje dag i skolan, och när det börjar hända märkliga saker i samband med att att hon tänker på dem verkar det som om hatten gör så att Ida kan trolla, vilket uppskattas av de andra i klassen och medför att hon får mer uppmärksamhet än hon någonsin fått. Men alla är inte lika förtjusta över Idas nya förmåga…

Det är verkligen glädjande med den här satsningen för de lite yngre barnen som vill läsa serier, och eftersom skaparen har fått in både allvar och humor i text och bild är jag övertygad om att det här kommer bli en stor favorit bland mellanstadiebarnen.

Du kan läsa mer om Hokus pokus och Fabian Göranson på förlagets hemsida. Del två i serien, De tre paddorna, utkommer den 18 mars.

Den lilla häxan Bokomslag Den lilla häxan
Hokus pokus (del 1)
Fabian Göranson
Tecknade serier för barn
Ordfront Förlag
2021-01-21
6-9 år

Välgjord och humoristisk tecknad serie för barn i mellanstadieåldern, med underliggande allvar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.