Konstnärligt om evolutionen i bilderboksformat

Konstnärligt om evolutionen i bilderboksformat

Ingenting och allt är en ny bok för barn i åldern 3-6 år, som är så mycket mer än en bilderbok. Det är en resa där berättaren tar oss tillbaka i tiden till då jorden ännu inte fanns för att sedan förklara hur allt liv och alla ting plötsligt uppstod. Det är sannerligen inte en lätt uppgift, men författaren Naima Chahboun har tagit uppgiften på största allvar. Texten är uppbyggd som en dialog mellan barnet och den vuxne, där barnet får rollen som det ”du” som står för svaren – vilket är genialiskt och innovativt då den vuxne plötsligt inte längre befinner sig i ett överläge rent intellektuellt och kunskapsmässigt. Det här berättartekniska greppet fungerar särskilt bra eftersom texten behandlar existentiella frågor och funderingar.

Illustrationerna är gjorda med kollageteknik där Magdalena Cavalli skapar utifrån en grund gjord med olje/akrylfärg. Bilderna innehar en hög konstnärlig nivå, som med färg och form skapar en fantasieggande stämning.

Det här är en allåldersbok som ger upphov till viktiga samtal och funderingar; under läsningens gång men även långt därefter.

Uppslag 8-9, Ingenting och allt (2021).

Du kan läsa mer om boken samt författaren och illustratören på Rabén & Sjögren.

Ingenting och allt Bokomslag Ingenting och allt
Naima Chahboun & Magdalena Cavallin
Bilderbok
Rabén & Sjögren
2021-01-22
32
3-6 år

Existentiell bilderbok för alla åldrar om evolutionen, som ger upphov till många viktiga tankar och funderingar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.