Hundparken – Sofi Oksanen

Hundparken – Sofi Oksanen

Det är en fröjd att läsa Sofi Oksanens nya roman Hundparken; trots de grymma skildringar av hur kvinnor från öst på grund av fattigdom tvingas bli äggdonatorer så att rika par från väst kan förverkliga sin dröm om att bli föräldrar.

Två av dessa fattiga kvinnors öden är berättelsens centrum och driv framåt: Olenka som efter en misslyckad karriär som modell utomlands tvingats flytta hem igen och som nu har tagit sig upp inom företaget och är dess ansikte utåt och chefens högra hand; samt den yngre Darja som genom att vara en exemplarisk donator lockas av de stora ersättningar som betalas ut för varje lycklig kund.

Oksanen berättar både i nutid och dåtid, vilket får läsaren att komma närmare en protagonist som till en början ter sig ganska anonym och känslokall. Vilket är ett strategiskt val, förstår man när historien vecklar ut sig vilket den gör på ett vackert stilistiskt sätt; det är genomfört med exakt precision: stramt men ändå sprakande.

Det är en stark berättelse med teman som makt och maktlöshet, rikedom och fattigdom, korruption och flykt.

Du kan läsa mer om boken och författaren på Albert Bonniers Förlag.

Hundparken Bokomslag Hundparken
Sofi Oksanen
Roman
Albert Bonniers Förlag
2021-01-15
425
Vuxna

Stark berättelse med teman som makt och maktlöshet, rikedom och fattigdom, korruption och flykt.

2 reaktioner till “Hundparken – Sofi Oksanen

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.