Mina husdjur – Nils Andersson & Erik Svetoft

Mina husdjur – Nils Andersson & Erik Svetoft

Den rykande färska bilderboken Mina husdjur är ett humoristiskt hemma hos-reportage skriven på rim där läsaren/lyssnaren får bekanta sig med otaliga djur, både de som finns i våra svenska hem och skogar men även mer exotiska som i vanliga fall trivs bäst på savannen eller i regnskogen.

Texten är fyndig, fantasirik och humoristisk, där berättaren bjuder in till sitt hem som inte är som alla andra – där kryllar nämligen av alla tänkbara djur som ockuperar varje kvadratmeter av hemmets yta. Här är ett smakprov på författarens lek med ord:

Nu har renen rengjort hjorten

Nu har hjorten gjort ren renen

De har rengjort varandra och skött hygienen

Nu har hjorten gjort ren renen

Nu har renen rengjort hjorten

De har gjort ren varandra och avlägsnat lorten

Sid.5

Illustrationerna kompletterar de komiska och smått hysteriska rimmen och bjuder även på mer därtill i det myller som fyller sidorna; bilderna är ett underbart gytter där betraktaren hittar nya djur och detaljer allteftersom. Bilderboken går därför utmärkt att läsa utan alla rimmen, speciellt om det är ett yngre barn. Att titta på bilderna och samtala om vad de olika djuren har för sig är ett ypperligt sätt att stärkta språkutvecklingen, samtidigt som både barnet och den vuxne har oerhört roligt under tiden!

Inlagebild uppslag 2, Mina husdjur (2021)

Kanske känner du igen bilderboksskaparnas namn? Tillsammans har de gett ut bilderboken Pappor ska va tjocka från 2020, även den skriven på rim. Nils Andersson har även skrivit pixiböckerna om Lillebror Berglund. Erik Svetoft är även serieskapare och har gjort den hyllade animerade filmen Älgen.

Läs mer om boken hos Rabén & Sjögren!

Mina husdjur Bokomslag Mina husdjur
Nils Andersson & Erik Svetoft
Bilderbok
Rabén & Sjögren
2021-01-15
32
3-6 år

Humoristisk, fyndig och smått hysterisk bilderbok skriven på rim och med fantastiska illustrationer!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.