Bikupan – Sarah Crossan

Bikupan – Sarah Crossan

Den engelska författaren Sarah Crossan har tidigare skrivit ungdomsromaner varav flera hon har tilldelats litterära priser för, bland annat Vi är en (One) som handlar om de sammanvuxna tvillingarna Grace och Tippy: de utmaningar de står inför i vardagen och det svåra med att skaffa vänner eller hitta kärleken men framförallt handlar den om systerskap och den oändliga kärleken till den som man delar allt med.

Vi är en är liksom Crossans första roman för vuxna Bikupan skriven på fri vers, och är även den en enastående läsupplevelse utöver det vanliga. Mycket på grund av det stilistiska, då texten är skriven på fri vers och vilket gör språket både vackert, rytmiskt och lyrisk.

Bitvis är det hjärtskärande; med några få meningar får Crossan läsaren att fysiskt uppleva den ofattbara sorg som bokens protagonist Ana går igenom när den hon älskar mest av allt plötsligt avlider. Det hela blir inte mindre plågsamt av att vederbörande är hennes hemlige älskare, och hon inte har någon att prata med.

Bikupen är en bok att komma tillbaka till; för att finna en sorts tröst och känna eller känna igen sig i upplevelsen av hisnande åtrå, besatthet och förbjuden kärlek men även för det avskalade men oerhört berikade språkets skull. Den här romanen är helt enkelt fulländad.

Bikupan (Here is the Beehive) Bokomslag Bikupan (Here is the Beehive)
Sarah Crossan
Roman
Sekwa (Etta)
2020-09-15
271
Vuxna

Bitvis är det hjärtskärande; med några få meningar får Crossan läsaren att fysiskt uppleva den ofattbara sorg som bokens protagonist Ana går igenom när den hon älskar mest av allt plötsligt avlider. Det hela blir inte mindre plågsamt av att vederbörande är hennes hemlige älskare, och hon inte har någon att prata med.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.