Detaljrik handbok för prylsamlaren

Detaljrik handbok för prylsamlaren

Linnéa Krylén har illustrerat och skrivit texten till boken Handbok för storsamlare. En faktabok att spara, som precis som det låter är en fackbok för 9-12 åringar som redan har en påbörjad samling eller för den som vill börja med samlande som en ny hobby.

Krylén skriver i inledningen att man inte behöver ha miljontals saker i sin samling för att kalla sig för en samlare, utan att det räcker med några enstaka grejer inom samma kategori. Boken är otroligt detaljrik med fina färgillustrationer på varje uppslag och är fullspäckad med information för den samlingsintresserade i form av ordlistor, tips, viktiga samlingar, de största samlingarna i världen, hur man ordnar och visar sin samling etcetera.

Handbok för storsamlare. En bok att spara – Linnéa Krylén (2020)

Efter att ha läst boken inser man att det inte finns något som man inte kan samla på; för man kan till och med vara en ”Upplevelsesamlare”! Andra sorters samlare är bland annat Antiksamlare, Miniatyrsamlare, Frimärkssamlare och Bra-att-ha-samlare; och så favoriten Boksamlare såklart. Varje samlartyp har ett eget uppslag med allt man behöver veta; roligt är också att det finns en kortare text om en historisk person som under sin levnadstid samlade på just det specifika föremålet.

Linnéa Krylén har även skapat faktaböckerna Handbok för molnskådare och Handbok för kartläsare, som båda har ungefär samma upplägg som den här boken.

Läs gärna mer om boken och författaren på förlaget Opals hemsida!

Boken finns bland annat på nätbokhandlarna Adlibris och Bokus.

Handbok för storsamlare. En bok att spara
Linnéa Krylén
Fakta för barn
Opal
2020-06-03
48
9-12 år

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.