Kung Grimms hämnd – Aleksander Kirkwood Brown

Kung Grimms hämnd – Aleksander Kirkwood Brown

Kung Grimms hämnd är den första delen i serien om Edward Rubikons mysterier, som än så länge består av tre böcker där del två (Mörkrets bok) gavs ut i april, medan den tredje delen (Sista Halloween) kommer ut i oktober.

Berättelsen handlar om protagonisten Edward, som även är den som innehar berättarrösten. Han bor i den lilla staden Grimsrud som under ytan är allt annat än en vanlig stad; vilket man blir varse om redan i den första kapitlet när en krypta hittas i stadens fästning och taket genast börjar rasa in. Edward och hans vän Kasper förstår genast att det handlar om ett övernaturligt mysterium och ger sig iväg till fästningen med utrustning tillverkad för att fånga spöken; mackapärer som en avlägsen släktning och Edward själv har uppfunnit.

Kirkwood Brown och illustratören Andreas Iversen har skapet en finurlig, humoristisk och spänningsfylld bok för barn i lågstadieåldern som är en lyckad hybrid mellan roman och seriealbum. Särskilt inbjudande är att de så gott som fristående serie-delarna är helt i färg och till skillnad från den skrivna berättelsen har ett utifrånperspektiv.

Passar såväl den redan inbitne läsaren som den mer ovane som har svårt att hitta böcker som passar både ålder och läsnivå.

Boken finns säkert på ditt bibliotek; annars går den att köpa på Adlibris eller Bokus.

Kung Grimms hämnd (del 1) Bokomslag Kung Grimms hämnd (del 1)
Edward Rubikons mysterier
Aleksander Kirkwood Brown
Barnroman
Opal
2019-09-02
102
6-9 år

En finurlig, humoristisk och spänningsfylld bok för barn i lågstadieåldern som är en lyckad hybrid mellan roman och seriealbum.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.