Humlan Hanssons hemligheter – Kristina Sigunsdotter

Humlan Hanssons hemligheter – Kristina Sigunsdotter

Jag kan bara hålla med DNs litteraturkritiker som hyllar barnboken Humlan Hanssons hemligheter; för vilken litterär liten pärla det här är!

Humlans dilemma med en bästis som svikit med ofrivillig ensamhet som följd, skildras med bisarr men lysande humor genom vår protagonist som är ett udda fågel och ett egensinnigt barn; som inte bryr sig om populära hästtjejer och annat trivialt tjafs.

Populära hästtjejer (ill. sid. 15)

Berättelsen är mångbottnad med text och bild som samspelar på ett fantastisk sätt : illustrationerna som är gjorda av Ester Eriksson verkar vid en första anblick vara spretiga och gjorda i all hast, men är istället extremt välgenomtänkta och blir som en förlängning av texten och en spegling av protagonistens inre värld.

Humlan Hansson är min nya (hemliga) bokbästis och favoritkaraktär!

Du hittar såklart boken på biblioteket, eller på nätbokhandlarna Adlibris och Bokus. Fast det bästa i tider som dessa är såklart att stödja din lokala bokhandlare, om du har möjlighet!

Humlan Hanssons hemligheter Bokomslag Humlan Hanssons hemligheter
Kristina Sigunsdotter
Barnroman (Vardagsrealism)
Natur & Kultur
2020-05-08
107
9-12 år

Litterär pärla för barn i åldern 9-12 år, med fantastiska illustrationer!

3 reaktioner till “Humlan Hanssons hemligheter – Kristina Sigunsdotter

  1. Hej Sandra! Vad kul att du skrev på min blogg. Du är jätte välkommen in igen då jag har uppdaterat bloggen bokrosor.blogg.se

    Hälsningar
    Steffi

  2. Hej, jag vill gärna att ni skriver en fortsättning av boken, den var riktigt bra. Och jag älskar era illustrationer till boken. Den väcker liv, och man känner sig verkligen som man är en annan person, jag rekommenderar den verkligen!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.