Harry Potter-dagen

Harry Potter-dagen

I dag är det internationella Harry Potter-dagen! Varför just det här datumet, undrar kanske de icke inbitna HP-fansen, vilket är en befogad fråga. Svaret är att det var den 2 maj 1998 som Harry mötte Lord Voldemort i en sista avgörande strid, vilken utkämpades och vanns av Harry. Symboliskt nog besegrades Voldemort och en del av Dödsätarna på och omkring Hogwarts, vilket gör att striden benämns ”The Battle of Hogwarts”.

Det finns även en till HP-dag, vilken äger rum den 31 juli. Den tillägnas istället Harrys (och J.K. Rowlings) födelsedag.

Hurra för Harry Potter och Rowlings magiska värld, den är väl värd att firas!

Adlibris har samlat fina samlarobjekt för den som är ett riktigt Potterhead. För den som gillar att sticka kommer boken Harry Potter. Magisk stickning : den officiella boken med Harry Potter-inspirerad stickning ut på Rabén & Sjögren i sommar. Läs mer om den på förlagets hemsida!

Harry Potter. Magisk stickning : den officiella boken med stickbeskrivningar (2020). Utkommer på Rabén & Sjögren den 18 juni.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.