Creepypasta – Jack Werner

Creepypasta – Jack Werner

Tillhör du en av dem som med skräckblandad förtjusning lyssnar eller har lyssnat på Creepypodden, där Jack Werner berättar om de skrämmande berättelser som han samlat in från internet? Eller har du kanske läst boken som utkom redan 2014; alltså ett år innan podden blev till? Då känner du säkert igen mycket från den här omarbetade utgåvan, som ges ut med anledning av att den förra utgåvan sålt slut och därmed varit omöjlig att få tag i.

I boken blandas poddlyssnarnas egna läskiga bidrag med spökhistorier som i åratal cirkulerat på internet, som till exempel den om Slender Man och Getmannen. Man kan också läsa om olika övernaturliga ritualer som ska göras i mörkret vid midnatt medan deltagarna upprepar vissa rörelser och ord. Riktigt otäckt men samtidigt väldigt lockande att utföra, speciellt för de som befinner sig i mellanstadieåldern kan jag tänka mig. För vem har inte stått framför en spegel och kallat på Svarta Madam i sina barndoms dagar, med hjärtat hamrande i bröstet och en längtan att få se något riktigt skrämmande samtidigt som man undrar vad tusan man gör där.

Det är precis den känslan som infinner sig när man läser Creepypasta : spökhistorier från internet. Texterna är avskalade och ofta skrivna i jag-form, som tillsammans med den täta stämningen är hypnotiserande. Den lättskrämda läsaren uppmanas därför att läsa boken när det fortfarande är ljust ute, och/eller befinner sig i sällskap av andra.

Vissa partier är dock lite för harmlösa enligt mig; de känns mer som utfyllnad eller som ett komplement till de mer skräckinjagande bitarna, som i sin tur skrämmer slag på den allra djärvaste av läsare.

Vågar du läsa?

Boken finns bland annat på Adlibris och Bokus.

Creepypasta : spökhistorier från internet Bokomslag Creepypasta : spökhistorier från internet
Jack Werner
Skräcklitteratur (mysterier och övernaturligt)
B Wahlströms
2020-01-24
477
Unga vuxna

Omarbetad utgåva av boken som gav upphov till den otroligt läskiga och uppskattade Creepypodden!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.