Vredens gudinnor – Katie Lowe

Vredens gudinnor – Katie Lowe

Sedan Violets far och yngre syster dog i en bilolycka har den sextonåriga Violet isolerat sig från skolan och andra människor, och bor ensam med sin allt mer alkoholiserade mor som inte lyckas gå vidare. När hon kommer in på Elm Hollow Academy; ett prestigefyllt gymnasium endast för flickor, ändras dock hennes liv fullständigt. Där träffar hon den karismatiska men destruktiva Robin, som kommer att bli hennes närmaste vän. Tillsammans med två andra tjejer utgör de en hemlig studiegrupp; en kvarleva från 1600-talet då en kvinnlig lärare enligt myten startade en ockult grupp där de fyra utvalda flickorna utförde magiska riter med svart magi.

Självklart är lockar det mörka och farliga i mytologin de fyra tjejerna till att själva prova olika ritualer, som tillsammans med för mycket festande och oaktsamhet med sig själva gör att de snart har tappat kontrollen, både över sina egna liv och vad de har framkallat med de urgamla riterna.

Det här är en historia om behovet att höra till, djup vänskap och att ta sig vidare efter ett fruktansvärt trauma. Men det är också en historia om besatthet och mörka hemligheter – men kanske mest av allt berör den det våld mot kvinnor som funnits i alla tider. Det är med andra ord en roman med många lager; dystert men superbt där den tänkta mottagaren av texten har stor läsvana och inte har problem med en pessimistisk världsbilds-skildring där det tungsinta är ledordet.

Boken finns såklart att låna på biblioteket, men även att köpa på Adlibris och Bokus.

Vredens gudinnor Bokomslag Vredens gudinnor
Katie Lowe
Ungdomsroman (Magisk realism)
Modernista
2019-11-22
334
Unga vuxna

Dyster men superb skildring om besatthet och maktutövande i en brittisk privatskolemiljö.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.