Blixtar och hemligheter – Mark Wallenius

Blixtar och hemligheter – Mark Wallenius

Det här är den första delen i en ny bokserie för barn i åldern 9-12 år. Boken är skriven av Mark Wallenius; som förutom att skriva arbetar som barn- och ungdomsbibliotekarie i Skåne.

Berättelsen utspelar sig i Visby, och det är huvudpersonen Mikas verklighet och upplevelser som skildras. Skolmiljön och vänskapen med klasskompisen Katta står i centrum; de har känt varandra sedan förskolan och umgås alltid. Men när Tor börjar i deras klass och förändras dynamiken dem emellan – Mika ser Tor som en sorts idol då han gör precis som han vill och inte är rädd för de hotfulla femmorna, medan Katta som innan har varit den som tagit mycket plats kommer i skymundan.

Tor är inte bara omedvetet cool, han verkar även kunna trolla! Som när han tävlar mot Katta och hans cykel plötsligt lyfts från marken, eller hur han tycks styra över vädret och få det att åska och blixtra.

Texten är luftig och lättläst, men håller ändå hög kvalitet. Blixtrar och hemligheter är magisk realism för barn i mellanstadieåldern, där vänskap, magi och hemligheter blandas på ett fint sätt.

Låna boken på bibblan, eller köp på Adlibris eller Bokus!

Blixtar och hemligheter Bokomslag Blixtar och hemligheter
Mika (del 1)
Mark Wallenius
Barnroman (Magisk realism)
Alfabeta Bokförlag
2018-08-28
111
9-12 år

Magisk realism för barn i mellanstadieåldern, där vänskap, magi och hemligheter blandas på ett fint sätt. 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.