Mitt storslagna liv – Jenny Jägerfeld

Mitt storslagna liv – Jenny Jägerfeld

Mitt storslagna liv är en ny barnbok för mellanåldern från författaren Jenny Jägerfeld, som även är psykolog och svarar på läsarnas frågor i Svenska Dagbladet och SvD Junior.

Boken handlar om protagonisten Sigge, som när berättelsen tar sin början precis har flyttat med sin familj bestående av en ensamstående mamma och två yngre halvsystrar, en hund vid namn Einstein (som fått sitt namn då han endast har en pungkula, enligt Sigge), två marsvin och en sköldpadda (som längre in i berättelsen tar tillfället i akt och rymmer när människorna har fullt upp med sig själva och sina problem) från Stockholm till det lilla samhället Skärblacka för att bo hos mormor Charlotte.

Sigge är en älskvärd huvudperson. Han är originell, extremt rolig och väldigt empatisk och inkännande. Det är därför ett mysterium att han i sin förra skola blev utfryst och mobbad, men så är livet i sig en gåta också. I och med flytten hoppas han på en nystart, det vill säga bli sådär cool och populär så att alla vill vara i hans närhet. För att lyckas behöver han öva, och till sitt förfogande har han 59 dagar på sig, sedan är sommarlovet slut och verkligheten i form av långa skoldagar är ett faktum. Allt tycks gå bra, tills han verkar ha skaffat sig en fiende på grund av en spontan stöld av en trädgårdstomte – och det visar sig att dess ägare går på samma skola som han ska börja på; till och med i samma årskurs!

Jägerfeld lyckas skriva barnböcker som både är gravallvarliga och fruktansvärt roliga, så där så att man fnissar sig igenom hela texten och emellanåt skrattar rakt ut. Hennes karaktärer är alltid genuina och trovärdiga, och har kvaliteter och egenskaper som man både kan känna igen och känna igen sig i.

Boken hittar du på bibblan, men vill du äga ett exemplar går den att köpa på bland annat Adlibris och Bokus.

Mitt storslagna liv Bokomslag Mitt storslagna liv
Jenny Jägerfeld
Barnroman (Vardagsrealism)
Rabén & Sjögren
2019-09-20
327
9-12 år

Allvarligt och extremt humoristiskt om utanförskap, vänskap och kärleken till sin familj (även de icke-mänskliga medlemmarna) - hur konstig och udda den än må vara! 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.