Råttkungen – Pascal Engman

Råttkungen – Pascal Engman

Det här är den andra delen om polisinspektör Vanessa Frank, första delen Eldslandet kom ut förra året på Piratförlaget. Författaren har nu bytt förlag, och Råttkungen ges ut på Bookmark Förlag.

I den nya boken är det hat mot kvinnor som står i fokus, när så kallade incels hämnas att de alltid blivit avvisade av det motsatta könet. Ordet ”incel” kan översättas till ofrivilligt celibat; det vill säga heterosexuella män som haft liten eller ingen erfarenhet av kärlek och sexuella relationer med kvinnor, fast de velat. Googlar man på termen får man upp sidor från bland annat Aftonbladet där män som ingår i den här gruppen uttrycker ett förakt mot och kvinnor och därför känner en likgiltighet i att kvinnor blir våldtagna och utsatta för sexuella trakasserier.

Ett intressant men svårt tema för en roman, då berättelsen skildrar både offrens och gärningsmännens perspektiv. Författarens vilja att förstå de här männen är säkert en orsak till temavalet, och även om det är svårt att sätta sig in i hur en sådan person tänker är det ett bra försök från Engmans sida.

Det är mörkt, melankoliskt och rasande bra.

Boken hittar du bland annat på Adlibris och Bokus.

Råttkungen Bokomslag Råttkungen
Vanessa Frank (del 2)
Pascal Engaman
Spänning
Bookmark Förlag
2019-09-23
428
Vuxna

Hat mot kvinnor står i fokus, när så kallade incels hämnas att de alltid blivit avvisade av det motsatta könet. Det är mörkt, melankoliskt och rasande bra. 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.