Årets bok 2019 utsedd

Årets bok 2019 utsedd

På Bokmässans andra dag, i fredags, avslöjades vinnartiteln av Bonnier Bokklubbars årliga tävling Årets Bok. Av de tolv nominerade böckerna var det Stina Jacksons spänningsroman Silvervägen som tog hem priset; som består av 30 000 kronor och en statyett formgiven av Torstensson Art & Design. Silvervägen ges ut av Albert Bonniers Förlag och finns både som inbunden, storpocket, pocket, ljudbok samt e-bok.

Det unika med tävlingen är att efter att Bonnier Bokklubbars litteraturredaktörer har utsett de tolv nominerade titlarna, utifrån vissa specifika kriterier; är det helt och hållet upp till läsarna att rösta fram sin favorit.

På andra plats kom Det som göms i snö av Carin Gerhardsen (Bookmark Förlag), och på tredje plats Till minne av en villkorslös kärlek (Norstedts) av Jonas Gardell.

Stina Jackson. Foto: Francis Löfvenholm

2 reaktioner till “Årets bok 2019 utsedd

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.