Populär barnboksserie blir film

Populär barnboksserie blir film

Handbok för superhjältar kan utan att överdriva sägas vara de böcker för barn som varit mest populära och efterfrågade de senaste åren. Serien består av fyra delar; Handboken (2017), Röda masken (2017), Ensam (2018) och Vargen kommer (2018), samtliga utgivna på Rabén & Sjögren. Böckerna har sålts i över 400 000 exemplar och har översatts till 18 språk, och ligger ständigt högst upp på försäljningslistorna.

Nu blir böckerna alltså även film, då rättigheterna har sålts till Stiller Studios; som med sin avancerade VR-teknik bland annat gjort flera scener i filmerna om Lasse-Majas detektivbyrå.

Enligt författarna Agnes och Elias Våhlund, som redan nu har fått se ett utkast till manuset, har Stiller Studios utvecklat storyn utan att tappa deras egen ton och ambition – vilket var en viktig aspekt och något som gjorde att samarbetet kändes rätt direkt.

I det pressmeddelande som skickats ut finns ingen information om när filmen förväntas vara klar, så vi får med spänning invänta besked när vi kan se barnens favoritsuperhjälte-karaktär Lisa i rörlig form på vita duken.

Agnes & Elias Våhlund. Foto: Kajsa Göransson

Källor:

Svensk Bokhandel

Rabén & Sjögren

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.