Poddtips!

Poddtips!

Det var längesedan jag lyssnade på podcasts om litteratur, då min absoluta favoritpodd ”Bladen Brinner” är nedlagd. Jag har sökt med ljus och lykta efter andra bloggar – inte endast om barn- och ungdomslitteratur – men utan större framgång. För det mesta lyssnar jag istället på ljudböcker, mest för att jag är ganska kräsen när det gäller litteraturpoddar. Jag är inte intresserad av endast boktips, utan vill ha mer djupgående diskussioner och reflektioner där jag kan lära mig något under lyssningen.

Häromdagen fick jag ett ryck och började söka som en galning i podd-djungeln, och jag hittade några riktigt bra – både på svenska och engelska: därför tänkte jag dela med mig av dessa till era andra som inte heller kan få nog av litteratur. Och ja; eftersom jag är en HP-nörd innehåller listan ganska många Harry Potter-poddar.

Jag använder appen Acast, men poddarna finns säkert tillgängliga på andra ställen.

Books and Authors

En förbannad podd

Förlagspodden

Harry Potter-podden

Lundströms Bokradio

MuggleCast: the Harry Potter podcast

Potterpodden

The Book Review

The Guardian Books podcast

The Librarian is in

You’re Booked

Vad vi pratar om när vi pratar om böcker

Women of Harry Potter

World Book Club

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.