Allt jag inte minns som miniserie på SVT Play

Allt jag inte minns som miniserie på SVT Play

Jonas Hassen Khemiris roman Allt jag inte minns har filmatiserats, och kommer att sändas som en miniserie i tre delar på SVT Play från och med den 8 september klockan 02.00. Serien produceras av Black Spark och Kärnfilm Production i samproduktion med Sveriges Television och Film i Väst.

Khemiris roman gavs ut 2015 av Albert Bonniers Förlag, och vann samma år Augustpriset. Boken var även nominerad till Svenska Dagbladets litteraturpris, och har översatts till över 25 språk.

Piotr Marciniak har skrivit manuset till avsnitten, och regin står Beata Gårdeler för. Serien, i likhet med boken, handlar om hur en mors värld rasar samman när hennes 25-årige son dör i en bilkrasch. När hon får reda på att det kanske inte var en olycka trots allt blir hon besatt av att ta reda på sanningen – ett sökande som leder henne till de två personer som stått sonen närmast. Hans bäste vän Vandad, en våldsam smågangster med en stor hemlighet, och Laide, en framgångsrik affärsadvokat. Allt eftersom de berättar sina två sidor av sanningen framträder en bild av en relation där han har slitits mellan två starka motpoler – en dragkamp med ödesdigra konsekvenser för alla inblandade.

Skådespelaren och musikern Armand Mirpour spelar huvudkaraktären Samuel, Siham Shurafa har rollen som Laide och Pablo Leiva Wenger spelar Vandad. Rollen som Samuels mamma Gunilla spelas av Pernilla August.

Bildresultat för Armand Mirpour svt
Siham Shurafa, Armand Mirpour & Pablo Leiva Wenger. Foto: SVT


Källa:

Pressrummet SVT

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.