Läckberg + Ester Bonnier = sant

Läckberg + Ester Bonnier = sant

Under gårdagen stod det klart att författaren Camilla Läckberg har skrivit avtal med Bokförlaget Forum, som numer ingår i det nybildade förlaget Ester Bonnier, där även Bonnier Fakta och Lovereads är varumärken. Forum har gett ut Läckbergs böcker ända sedan 2004, och är förlagets mest värdefulla författarskap – inte enbart på grund av den ekonomiska aspekten utan även för prestigen i att få ge ut Sveriges främsta författare, sett till försäljningsstatistiken.

Camilla Läckberg. Foto: Magnus Ragnvid

Svensk Bokhandel, som var först ut nyheten, proklamerade att avtalet innefattar totalt fyra böcker; varav minst en av dessa blir en fortsättning på En bur av guld, som gavs ut i april och som redan har sålts i över 160 000 exemplar.

Under våren har det spekulerats kring om Forum/Ester Bonniers författare tänker byta förlag, framförallt eftersom många av deras medarbetare har gått över till Petter Stordalens nystartade förlag Strawberry. Avtalet med Läckberg lär därför vara en stor lättnad för förlaget, då det nya samarbetet uppskattas vara värt 50 Mkr,

En bur av guld (2019)

Källor:

Svensk Bokhandel

Boktugg.se

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.