Ett högre syfte – Malin Thunberg Schunke

Ett högre syfte – Malin Thunberg Schunke

Amir Yasin och hans vänner befinner sig på en bar på franska rivieran när beväpnade män plötsligt börjar skjuta omkring sig. Amir blir träffad i ryggen, medan hans vänner klarar sig utan skador, men trots detta så pekas han ut av vittnen som en av attentatsmännen.

Under tiden de chockade vännerna tar sig hem till Sverige, ställs Amir inför det värsta tänkbara: att isolerad från både familj och vänner kämpa för sin upprättelse, men även för sin överlevnad i ett av Europas värsta fängelser.

Det här är en spännande men samtidigt brutal berättelse. Malin Thunberg Schunke, som själv är docent i straffrätt och även har arbetat som åklagare, leder läsaren vant genom de olika rättsliga processerna, vilket är intressant att få ta del av inifrån. Att få följa en karaktär som på grund av fördomar och olyckliga omständigheter blir oskyldigt dömd är både fascinerande och otroligt skrämmande, och Thunberg Schunke väver in både Amir och hans familjs verklighet, samtidigt som man får följa arbetet med brottmålet och hur sanningen om attentatet sakta nystas upp. Emellanåt känns det dock som att det blir lite väl mycket av det franska rättsväsendet, och lite för lite av Amir och de anhörigas perspektiv. Men det är en petitess i det stora hela.

På Piratförlagets hemsida kan du läsa mer om romanen och författaren!

Boken hittar du bland annat på nätbokhandlarna Adlibris och Bokus.

Ett högre syfte Bokomslag Ett högre syfte
Malin Thunberg Schunke
Roman
Piratförlaget
2019-04-25
349
Vuxna

Spännande roman om ett högaktuellt ämne! 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.