Staden – Camilla Sten

Staden – Camilla Sten

Ett dokumentärfilmsteam beger sig till den lilla staden Silvertjärn, med en förhoppning om att få svar på hur och varför hela befolkningen plötsligt försvann för sextio år sedan. Ledare för teamet är Alice, vars mormor växte upp i staden men som flyttade därifrån till Stockholm när hon blev vuxen. Men i teamet är även två av hennes vänner från när hon pluggade film på universitetet; en nyfunnen vän samt en person som hon inte är bekant med sedan innan som har erfarenhet av dokumentärfilmning.

Fastän så många år har gått står hus och byggnader kvar precis som det lämnades; med kaffekoppar och papper på borden. Som om människor i all hast övergivit sina hem.

Teamet får snart anledning att tro att de inte är ensamma i den öde staden; för hur förklaras annars att de ser och hör konstiga saker?

Berättelsen är skriven utifrån Alice och hennes mormors mors perspektiv, vilket sker genom att skifta mellan nutid och dåtid. På så sätt får läsaren veta bakgrunden och orsaken till varför invånarna i Silvertjärn försvann. Sten är en skicklig berättare, och historien är otroligt fängslande – för visst är det något både skrämmande och fascinerande med så kallade spökstäder där människor plötsligt tycks ha upphört att existera utan anledning?

Innan du påbörjar den här boken: se till att ha en hel ledig helg där du inte blir störd – du kommer inte att vilja sluta läsa! Om du är lättskrämd så se till att läsa innan det blir mörkt, alternativt ha en annan person i din närhet!

Boken hittar du bland annat på Adlibris och Bokus.

Staden Bokomslag Staden
Camilla Sten
Spänning
Norstedts
2019-04-03
412
Vuxna

Spännande, fascinerande och läskigt om ett dokumentärteam som försöker ta reda på vad som hände när invånarna i den lilla staden Silvertjärn mystiskt försvann för 60 år sedan. 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.