Moratorium – Monica Rehn

Moratorium – Monica Rehn

Moratorium är Monica Rehns debutroman, en stark berättelse om hur det förflutna alltid kommer ikapp en till slut; om skuld, skam, makt och hur både brist och överflöd av pengar kan få en människa att fatta desperata beslut.

Historien tar sin början 1996: en flicka omkommer på ett scoutläger där de två tonårspojkarna Jonathan och David är ledare. Pojkarna är nära vänner trots sina olika familjeförhållanden; medan Jonathan är son till en förmögen affärsman, har David växt upp i fattigdom och har alltid fått kämpa för det han vill uppnå i livet. Efter olyckan går Jonathan in i en djup depression, drar sig undan vänner och familj och lyckas inte med universitetsstudierna. David går istället helt upp i studierna för att slippa tänka på det som hänt – vilket resulterar i en fantastisk karriär på en advokatbyrå.

Tio år efter olyckan försvinner Jonathan spårlöst, och efter ytterligare tio år uppsöker hans far David – som nu är på gränsen till personlig konkurs – för att mot en stor summa pengar gräva i vad som egentligen hänt med hans son. Ett uppdrag som visar sig vara både svårt och farligt.

Rehn har skrivit en spännande roman med oväntade vändningar, precis så som en bra psykologisk thriller bör vara. En lysande debut, helt enkelt!

Modernista kan du läsa mer om Monica Rehn och boken, som du bland annat hittar på Adlibris och Bokus.

Moratorium Bokomslag Moratorium
Monica Rehn
Spänning
2019-04-08
414
Vuxna

En nervkittlande romandebut med oväntade vändningar, precis så som en bra psykologisk thriller bör vara. 

2 reaktioner till “Moratorium – Monica Rehn

    1. Hej Nina! Jag tycker verkligen att du ska läsa den! Önskar också dig en fin dag, och tack för att du kommenterade mitt inlägg. Kram/Sandra

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.