Skuggan i spelkoden – Eira A Ekre

Skuggan i spelkoden – Eira A Ekre

Skuggan i spelkoden handlar om protagonisten Afia som alltför ofta är tvungen att spendera sin tid hemma ensam, då hennes mamma nästan alltid har ett nytt spelprojekt att jobba med. Till skillnad från sin mamma och typ alla klasskompisar är Afia inte alls intresserad av kodning och gaming, utan tycker bara det är jobbigt när alla vill få information om spelen som hennes mamma håller på att utveckla. När Afia får tillgång till programkoden till det nya spelet; för att kunna se vad mamman jobbar med och för att själv experimentera med koden, som hon själv säger till mamma – händer något konstigt. Inte bara i den digitala spelvärlden, utan även i den fysiska. Först tror Afia att det bara är inbillning, men när till och med katten Carrie reagerar starkt på en osynlig närvaro förstår hon att något finns i lägenheten – något som inte går att förnimma men som inte verkar vänlig.

Det här är en mellanåldersbok som även skulle kunna passa lite yngre barn, då den narrativa progressionen stannar av och istället för att gå mot en kulm och en upplösning planar av, vilket medför en icke-aktualisering i handlingen. Barn som gillar och förväntar sig ”läskiga” moment i texten kommer att bli besvikna, men för de barn som vill ha en ”snäll” berättelse utan skrämmande inslag är det här en ypperlig bok.

Du hittar Skuggan i spelkoden bland annat på Adlibris och Bokus.

Skuggan i spelkoden Bokomslag Skuggan i spelkoden
Eira A Ekre
Barnroman
B Wahlströms
2019-03-15
109
9-12 år

Barn som gillar och förväntar sig "läskiga" moment i texten kommer att bli besvikna, men för de barn som vill ha en "snäll" berättelse utan skrämmande inslag är det här en ypperlig bok.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.