Gulliga lillebror – Moa Eriksson Sandberg & Mari Ahokoivu

Gulliga lillebror – Moa Eriksson Sandberg & Mari Ahokoivu

Gulliga lillebror är en helt ny bilderbok som är skriven av Moa Eriksson Sandberg, som tidigare gett ut flera barn- och ungdomsböcker – bland annat Sanningen om Ester Gråbergs försvinnande som gavs ut i januari i år. Bilderna är skapade av Mari Ahokoivu, som är en finsk illustratör och serietecknare som tidigare inte blivit publicerad i Sverige.

Bokens tema är syskonskap och den svartsjuka och rivalitet som kan uppstå när ett barn som innan varit enda barnet nu måste dela förälderns uppmärksamhet med ett syskon. I Eriksson Sandbergs text är det Dorran som är arg på sin lillebror som är en liten bebis och behöver hjälp av mamma med allt – vilket innebär att mamma inte har lika mycket tid över till Dorran. Därför bestämmer hon sig för att bli en bebis hon också! Hon sätter på sig sin gamla bebiströja, tar lillebrors napp och låtsas att hon varken kan gå eller prata. Vilket visar sig vara något som mamma inte alls uppskattar i morgonstressen…

Fin och rolig berättelse med illustrationer i svart tusch och färg samt hur karaktärernas personlighet kommer fram genom minspel och kroppshållning påminner om bilderna i tecknade serier (vilket inte är så konstigt med tanke på Ahokoivus bakgrund). Bokens budskap är tydligt: visst kan det vara roligt en för en stund att få vara liten igen; slippa ta ansvar och få föräldrars och andra vuxnas uppmärksamhet. Men det är ändå roligast att vara sig själv och kunna göra allt det som man faktiskt kan: äta själv, prata, få på förskolan och leka med bästa vännen!

Läs mer om boken och författaren på infosidan hos Rabén & Sjögren!

Du hittar boken på bibblan eller på nätbokhandlarna Bokus och Adlibris.

Gulliga lillebror Bokomslag Gulliga lillebror
Moa Eriksson Sandberg & Mari Ahokoivu
Bilderbok
Rabén & Sjögren
2019-03-15
32
3-6 år

Fin och rolig bilderboksberättelse om hur det är att vara svartsjuk på sitt yngre syskon som får mer uppmärksamhet. 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.