Bokpost!

Bokpost!

De senaste veckorna har min postbox fyllts med recensionsexemplar från olika bokförlag; vilket alltid är lika roligt. Här nedan listar jag titlarna och skriver lite kort om dem. Beskrivningarna är tagna från respektive förlag, och i vissa fall har jag kortat ner texten och gjort vissa språkliga ändringar.

Bokfabriken

Trojanen – Mats Ahlstedt

Titel: Trojanen

Författare: Mats Ahlstedt

Genre: Vuxenroman (Spänning)

Om boken: Fjärde delen i serien om profilerare Ella Werner!

När datorgeniet Kristoffer och två till unga män med koppling till honom blir mördade och det framkommer att Kristoffer hade utvecklat ett spel som förmodligen skulle bli en världssuccé blir profilerade Ella Werner allt mer övertygad om att datorspelet är nyckeln till lösningen. Men sanningen är värre än hon kunnat ana. I spelet döljer sig en trojan som om den aktiveras från miljontals datorer kan få hela städer att kollapsa.

Utgivningsdatum: 2019-03-11

Den ljusaste natten – Helena Kubicek Boye

Titel: Den ljusaste natten

Författare: Helena Kubicek Boye

Genre: Vuxenroman (Spänning)

Om boken: Andre delen i serien om psykologen Anna Varga!

En dömd pedofil avviker från Säters rättspsykiatriska klinik under midsommarhelgen. Samtidigt försvinner en 5-årig flicka från en campingplats bara ett stenkast därifrån. Varga, som skulle fira midsommar med de dömda på kliniken, blir plötsligt indragen i en kamp mot klockan för att hitta den försvunna flickan. Hela Säter sätts i skräck och samhället fylls av journalister samtidigt som midsommarfirandet når sin kulmen.

Utgivningsdatum: 2019-03-04

Brudslöjan – Kamilla Oresvärd

Titel: Brudslöjan

Författare: Kamilla Oresvärd

Genre: Vuxenroman (Spänning)

Om boken: Första delen i Vargönserien!

Mona Schiller, en före detta domare som flyttat hem till Vargön efter många år utomlands, dras in i polisutredningen när en ung kvinna under mystiska omständigheter hittas död på sin bröllopsnatt. När hon börjar nysta i fallet växer en helt ny bild av kvinnan fram, och Mona inser att det lilla samhället döljer hemligheter som är större än hon någonsin kunnat ana.

Utgivningsdatum: 2019-03-18

Den försvunna guldfisken – Christina Olséni & Micke Hansen

Titel: Den försvunna guldfisken

Författare: Christina Olséni & Micke Hansen

Illustratör: Katarina Vintrafors

Genre: Barnroman 6-9 år (Deckare, Humor)

Om boken: Andra delen om Skolvaktmästare Tores Detektivbyrå!

Skolbibliotekarie Ingas älskade guldfisk, Shakespeare, som lever sina dagar i akvariet på bibliotekets skrivbord, har ändrat färg. Den annars så guldskimrande fisken är alldeles randig. Inga Blad blir helt förkrossad och uppståndelsen bland barnen är stor. Skolsköterskan, Stella Diagnoz, får i uppdrag att undersöka Shakespeare. Har han drabbats av någon svår sjukdom eller är det så illa att någon bytt ut honom under natten? Skolvaktmästare Tores Detektivbyrå har fått ett nytt uppdrag och Otto och Klara får fullt upp med att klura ut hur det hela hänger ihop.

På Bokfabrikens hemsida hittar du fler av vårens titlar!

Utgivningsdatum: 2019-03-13

Bookmark Förlag

Titel: Eld & Blod: Historien om huset Targaryen (Del 1)

Författare: George R.R. Martin

Genre: Vuxenroman (Fantasy)

Om boken: Första delen om huset Targaryen!

300 år före Game of Thrones landsteg Aegon I i Västeros. Med sina systrar vid sin sida besegrade han de sju konungarikena och inledde drakarnas styre. Genom storslagna strider och politiska maktspel försvarade huset Targaryen sin tron – och styrde världen med järnhand. Det här är deras berättelse.

Utgivningsdatum: 2018-11-20

Titel: Eld & Blod: Historien om huset Targaryen (Del 2)

Författare: George R.R. Martin

Genre: Vuxenroman (Fantasy)

Om boken: Andra delen om huset Targaryen!

I ett delat Västeros ställs Aegon II och hans syster Rhaenyra mot varandra i en kamp för järntronen. Det blodiga inbördeskriget kommer att bli känt som Drakarnas dans, och ställer drakar mot drakar i en maktstrid som förändrar världen för all framtid. På öppna slagfält och i palatsets skuggor lades vägen som ledde fram till Game of Thrones. Med svärd och svek försvarade Targaryen sin plats på tronen. Men till vilket pris?

Utgivningsdatum: 2019-03-20

Kika in på Bookmark för fler boktips!

B Wahlströms

Titel: Kalderan

Författare: John Flanagan

Genre: Ungdomsroman 12 -15 år (Fantasy)

Om boken: Sjunde delen i serien Broderband!

Pirater har kidnappat sonen till en mäktig kejsare och broderbandet ger sig ut på ett riskfyllt uppdrag för att rädda honom. När de kommer fram till piraternas fort ser det ut att vara ointagbart – det är byggt på branta klippor ovanför en kaldera, en djup lagun som skapats av en vulkanisk krater.
Hägrarna kastar sig in i en strid för överlevnad, och samtidigt vilar kejsardömets öde på deras axlar.

Utgivningsdatum: 2019-03-08

Titel: Skuggan i spelkoden

Författare: Eira A. Ekre

Genre: Barnroman 9-12 år

Om boken: Gaming och kodning på en helt ny nivå!

Afia är ofta ensam hemma. Hennes mamma jobbar nästa jämt i sin spelstudio, så Afia får laga mat själv och ta hand om katten Carrie. Dessutom verkar det som om det spökar i deras lägenhet, men mamma märker så klart inget eftersom hon jobbar så mycket. En dag får Afia testa spelet som hennes mamma utvecklar, och hon inser att varelserna i spelet verkar kunna påverka den verkliga världen. Ett av spelets monster bråkar med Carrie, och för att rädda sin katt bestämmer sig Afia för att försöka skriva om spelkoden. Men samtidigt som hon lyckas få bort monstret låser hon upp något mycket större – något som kanske alltid funnits där.

Utgivningsdatum: 2019-03-15

B Wahlströms hemsida hittar du här!

Modernista

Titel: Olivia

Författare & Illustratör: Ian Falconer

Genre: Bilderbok 3-6 år

Om boken: Första boken i Modernistas utgivning av Olivia-serien!

Vad som än händer oavsett om det är hemma, på stranden eller läggdags kan du vara säker på en sak: Olivia är en gris som är överfull av energi! Men det gör inget: Olivia är en underbar gris, som älskar att klä upp sig, sjunga, skrämma sin lillebror, dansa och (åtminstone ibland) sova. Efter dagar fyllda av upptåg är Olivia helt slut. Och vad passar då bättre än att få somna, omsluten av kärlek medan hennes mamma läser en saga (eller tre)? 

Utgivningsdatum: 2019-02-26

Läs gärna mer om boken och förlaget Modernistas andra böcker!

Rabén & Sjögren

Titel: Gulliga lillebror

Författare: Moa Eriksson Sandberg

Illustratör: Mari Ahokoivu

Genre: Bilderbok 3-6 år

Om boken: Bilderbok om svartsjuka gentemot ett yngre syskon!

Dorrans lillebror är inte alls så där gullig som alla säger, ändå bryr sig mamma mest om honom. När mamma och lillebror ska till BVC medan Dorran måste gå till förskolan så blir det bara för mycket för Dorran. Hon vill också vara bebis! Om hon sätter på sig lillebrors bebiströja så kanske mamma kommer att gulla med henne också? Bebiströjan var ju faktiskt Dorrans, förut, när det bara var hon och mamma. Till slut ger mamma upp och låter Dorran vara bebis hon med. Perfekt, tycker Dorran, tills de kommer fram till förskolan och kompisarna. Det kanske inte är så dumt att vara stor ändå!

Utgivningsdatum: 2019-03-15

Katten Nils åker till månen – Johanna Kristiansson & Joakim Gunnarsson

Titel: Katten Nils åker till månen

Författare & Illustratör: Johanna Kristiansson & Joakim Gunnarsson

Genre: Tecknad serie 6-9 år

Om boken: Den fjärde serieboken om Katten Nils!

Katten Nils och Elake Morr bråkar om vem som ska ge Lisa Sylt den bästa födelsedagspresenten (…). De försöker överträffa varandra med sina idéer och förslagen blir bara värre och värre. Tillslut säger de att de ska ge Lisa Sylt juveler, nej juveler från månen! Och precis då går Lisa förbi och hör deras planer. Sjuttsingen! Nu måste de ju till månen och hämta juveler så inte Lisa sylt blir besviken. Bara att börja bygga månraketer.

Utgivningsdatum: 2019-03-15

2 reaktioner till “Bokpost!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.