Fascinerande och lärorikt om urtidsdjur

Fascinerande och lärorikt om urtidsdjur

Bokförlaget Lind & Co har en gedigen utgivning av facklitteratur för barn och unga, med titlar som täcker de flesta ämnen och områden. För mig som arbetar med barn och unga är bra faktaböcker a och o på ett bibliotek, och det gör mig så glad att se att att utgivningen av både spännande och lärorika böcker växer, och att det är fin kvalitet på det som ges ut – för de bästa faktaböckerna är de som innehar både fina färgbilder och lättförståelig och informationsrik text, och att dessa samarbetar väl ihop. Det bästa som finns är när barnen (och de vuxna!) kastar sig över de nyinköpa böckerna i förtjusning!

En sådan bok är Dinosaurier och andra urtidsdjur som kom ut förra månaden, och som jag bara måste tipsa om! Boken, som är på strax över 200 sidor, är fullspäckad med information och efter att ha läst den kan man nog allt som går att kunna om urtiden och dinosaurier.

Boken är uppbyggd på sådant vis att författarna först går igenom livet före dinosaurierna, för att sedan sjuttio sidor framåt redogöra för dinousariernas tidsålder – från de första arterna som var små och slanka med långa halsar – till de större arterna som till exempel Titanosaurier som kunde bli upp till 37 meter och väga så mycket som 12 elefanter, samt Stegosaurier med de karaktäristiska spetsiga benplattorna på ryggen och svansen. Dessutom får man lära sig om fotspår, de olika svansarnas funktioner, hur de olika arterna försvarade sig och hur deras tänder såg ut och mycket mycket mer.

Det häftigaste med boken är att det även finns ett avsnitt som tar upp hur livet utvecklades sig efter att dinosaurierna dött ut; det vill säga hur de första däggdjuren såg ut och levde. Bland dessa finns en mängd som jag aldrig har hört talas om, där vissa är riktigt söta medan andra är komiska och riktigt läskiga!

Det här är den perfekta boken för den redan insatta, men likaså för den som är novis och vill lära sig om ämnet och riktigt gräva ner sig i intressant och fascinerande fakta!

Boken hittar du såklart på bibblan, men även på nätbokhandlarna Adlibris och Bokus.

Dinosaurier och andra urtidsdjur – John Woodward

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.