Inspirerande biografier i bilderboksformat

Inspirerande biografier i bilderboksformat

Pagina förlag har tidigare gett ut biografier för barn i bilderboksformat om kvinnor världen över som på något sätt satt avtryck; inom konst, musik, litteratur, medicin etcetera; så som Marie Curie, Coco Chanel, Amelia Lockhart och Ella Fitzgerald. I slutet av oktober gjorde böckerna om konstnären Frida Kahlo och skådespelerskan Audrey Hepburn dem sällskap, och liksom de tidigare utgivna titlarna ingår de i serien ”Små människor, STORA DRÖMMAR”, och de är otroligt fina. Det som gör de så bra är inte bara det faktum att de uppmärksammar starka och inspirerande kvinnor, utan att berättelserna som sådana på samma gång är kortfattade och enkla (så som faktaböcker för barn är), men ändå skildrar personens liv på ett gripande och sanningsenligt sätt. Kombinationen faktabok och bilderbok är lysande : medan texten är spartansk tar istället illustrationerna upp desto mer plats genom de färgrika helsidesuppslagen. 

De här böckerna är utmärkta att läsa vuxen och barn tillsammans, för då protagonisten möter motstånd i någon form i berättelsen är det möjligt att det uppkommer frågor som kan vara bra att förklara och  prata med barnet om. 

Det spanska förlaget Alba Editorial har även gett ut böcker om Jane Austen, Jane Goodall, Josephine Baker, Ada Lovelace, Agatha Christie och Anne Frank, och förhoppningsvis kommer även de titlarna att ges ut på svenska. 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.