Pärlfarmen – Liza Marklund

Pärlfarmen – Liza Marklund

Den här boken var först svår att komma in i; läsningen var trög och jag kände ett ganska stort motstånd. Berättelsen tar sin början på ön Manihiki, som är en av de femton Cooköarna i Polynesien, där protagonisten Kiona lever ett stillsamt liv med fokus på arbetet på den pärlfarm som hennes pappa driver. När en storm drar in korsas hennes och en svensk mans vägar, Erik; som på grund av de skador han åsamkat sig när hans båt kapsejsat blir tvungen att stanna på ön för att få vård. Under den tiden utvecklar han och Kiona ett kärleksförhållande, som senare resulterar i två barn. Erik hjälper öborna med deras ekonomiska spörsmål och allt verkar således vara frid och fröjd. Men det är något väsentligt om sig själv och sin bakgrund som den svenska mannen undanhåller för Kiona, något som en dag kommer ifatt honom och försätter inte bara han själv utan hela familjen i stor fara. 

Det här är en berättelse som växer allteftersom och som utvecklar sig till en riktigt storslagen historia med teman som makt, pengar, bedrägeri och ursprung. Om hur våra val påverkar både vårat eget och andras liv, och därför kan få oanade konsekvenser. 

Pärlfarmen är utan tvekan en läsvärd bok, med en handling som kommer att följa med mig länge.

Boken finns såklart att låna (även om det säkert är lång reservationskö), men finns även att förbeställa på årets Bokrea!

Pärlfarmen Bokomslag Pärlfarmen
Liza Marklund
Roman
Piratförlaget
2018-09-18
534
Vuxna

Det här är en berättelse som växer allteftersom och som utvecklar sig till en riktigt storslagen historia med teman som makt, pengar, bedrägeri och ursprung. Om hur våra val påverkar både vårat eget och andras liv, och därför kan få oanade konsekvenser.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.