Vetenskapens kvinnor – Rachel Ignotofsky

Vetenskapens kvinnor – Rachel Ignotofsky

Pagina är ett förlag som ger ut faktaböcker för både barn, ungdom och vuxna, inom flera olika ämnen. Förra året gav de ut många intressanta titlar, bland annat om framstående kvinnor som genom historiens gång inte fått den uppmärksamhet som de förtjänat. Men nu äntligen kan dagens barn och unga lära sig mer om de makalösa och fantastiska personer som förändrat världen på olika sätt! 

I boken Vetenskapens kvinnor – 50 orädda pionjärer som förändrade världen får läsaren bekanta sig med kvinnor som fått kämpa för sin rätt att hålla på med vetenskap, från antiken till nutid. Både kända och okända vetenskapskvinnor skildras med färgrika illustrationer och rolig och matnyttig fakta; bland annat Hypatia, Wang Zhenyi, Marie Curie, Edith Clarke, Jane Goodall, Mae Jemison och många många fler inom teknologi, matematik, medicin, zoologi etcetera. 

Boken består även av en tidslinje och statistik över de milstolpar som betytt mycket för det kvinnliga könet när det kommer till utbildning och vetenskap, samt en illustrerad ordbok över svåra vetenskapliga termer. 

Det är en fantastisk bok som, precis som författaren skriver, firar banbrytande kvinnor samtidigt som den inspirerar nästa generation – att de oavsett kön ras eller bakgrund kan utföra stordåd! 

Låna boken på bibblan, eller köp på nätbokhandlarna Adlibris eller Bokus

Vetenskapens kvinnor : 50 orädda pionjärer som förändrade världen Bokomslag Vetenskapens kvinnor : 50 orädda pionjärer som förändrade världen
Rachel Ignotofsky
Facklitteratur för barn & unga
Pagina
2018-08-23
Barn & Unga

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.