Ny krimfestival på Gotland

Ny krimfestival på Gotland

Sedan 2015 och tre år framåt arrangerades Crimetime-festivalen på Gotland, för att sedan flyttas till Bokmässan i Göteborg då Bonnier ansåg att festivalen hade större framgångspotential där. För att inte ta bort deckartemat helt från Gotland satsade man i år istället på Art Crime som fick vara med på ett hörn av Gotland Art Week.

Nästa år blir det alltså återigen en större satsning då Art Crime och Deckarakademin tillsammans arrangerar Gotlands Deckardagar. Visionen ser dock annorlunda ut än innan: det ska vara en festival i mindre skala med fokus på interaktion mellan besökare och författare. Därför kommer det inte att vara ett fyrtiotal inbokade författare, utan snarare runt ett tjugotal. Det finns inte heller något vinstintresse utan alla kommer att jobba ideellt.

Än så länge är författarna Tove Alsterdal, Marianne Cedervall, Caroline Engvall, Kjell Eriksson, Carin Gerhardsen, Anna Jansson, Håkan Nesser, Marc Voltenauer och Håkan Östlundh bokade till deckardagarna. Festivalen går av stapeln den 16-18 augusti.

Källa:
Svensk Bokhandel
helagotland.se

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.