Politik och humor när det är som bäst

Politik och humor när det är som bäst

Det här är ett seriealbum med ett viktigt feministiskt och politiskt budskap, som ger läsaren inblick i och kunskap om jämställdhet och hur samhället faktiskt ser ut i Sverige i dag. Genom att läsa Homeparty med Gudrun inser man, om man inte redan visste det, att det som kallas för ”världens mest jämställda land” fortfarande består av en patriarkal struktur där männen har mest makt. Det här innebär att kvinnor ofta har yrken som är kvinnodominerande vilket resulterar i sämre lön, och att de tar ut mest föräldraledighet, vilket leder till lägre pension. Makt och hur det fungerar är något som återkommer, inte bara när det kommer till kön utan även etnicitet och klass. Med får med andra ord en genomgång av de olika maktordningarnas komplexitet, hur de verkar och förstärker varandra, och hur den här kunskapen ska in i politiken för att förändringar ska kunna ske.

Sidan 42 i Homeparty med Gudrun av Ellen Ekman & Gudrun Schyman

Det som gör albumet till en sådan pärla är kombinationen Gudrun Schyman och Ellen Ekman; för vad kan bli bättre än ett samarbete mellan en skicklig och kunnig politiker och en begåvad serieskapare? Dessutom innehåller den förutom kvickhet och intelligens humor, vilket gör att de svåra och komplicerade frågorna blir lättare att ta till sig.

Boken hittar du hos Adlibris och Bokus.

Homeparty med Gudrun Bokomslag Homeparty med Gudrun
Ellen Ekman & Gudrun Schyman
Seriealbum
Leopard Förlag
2017-05-09
100

Ett fantastiskt seriealbum som blandar politik och humor på ett lysande sätt!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.