Ada Goth och den fruktansvärda fullmånefesten – Chris Riddell

Ada Goth och den fruktansvärda fullmånefesten – Chris Riddell

Ada Goth och den förskräckliga fullmånefesten är den andra delen i serien om Ada Goth, eller Goth Girl som hon heter på engelska. Jag recenserade första delen, Ada Goth och mysteriet på Gasta-Gorma herrgård i augusti, för den som vill läsa. Precis som i första boken är Ada oftast ensam utan sin far eller andra vuxna på den stora herrgården – nu är han ute på poesiturné, men förväntas komma hem lagom till den stora fullmånefesten som anordnas varje år. Och precis som i första boken ankommer i och med detta en antal kufiska typer till herrgården – bland annat världskända kockar och konstnärer som ska vara med under festen.

Även i den här boken kan man få sig ett gott skratt åt de många karikatyrer på välkända personer som finns i boken, bland annat Gordon Ramsey och Nigella Lawson.

Jag gillade den första boken väldigt mycket, och att den vann Costa Children´s Book Award är inte förvånande. Men tvåan känns nästan som en upprepning, och jag kan tycka att det blir för mycket av allt; både karaktärer och händelser. Allt sker i en rasande fart vilket gör att det hela känns rörigt, och jag tappar tråden flera gånger under läsningens gång.

Men trots det något röriga innehållet så är de genomgående och extremt välgjorda illustrationerna i svart och vitt även i den här boken det som väger upp för en ganska svag berättelse, samt den humor som de innehar. Boken är originell i sin utformning; den är nyskapande och därför blir det helt klart till en rolig läsupplevelse.

Boken hittar du hos Adlibris och Bokus

Ada Goth och den fruktansvärda fullmånefesten - Chris Riddell Bokomslag Ada Goth och den fruktansvärda fullmånefesten - Chris Riddell
Ada Goth
Chris Riddell
Barnroman
Bonnier Carlsen
2016-08-15
220
9-12 år

Den andra boken om Ada Goth, vilket för oss tillbaka till den viktorianska tiden där gothinslagen är många. Även nu sker något mystiskt på den stora herrgården, när en stor fullmånefest ska äga rum. Rolig och unik mellanåldersbok!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.