Let it snow – John Green, Maureen Johnson & Lauren Myracle

Let it snow – John Green, Maureen Johnson & Lauren Myracle

Romanen består av tre kortare berättelser, skrivna av tre olika författare, och är sammanlänkade med varandra.
Den första är skriven av Maureen Johnson och handlar om Jubilee, som är hemma ensam över julen. Orsaken till detta är att hennes föräldrar, som samlar på delar till Flobies tomteby, råkade i slagsmål när det utbröt kaos vid en utförsäljning på julaftonens morgon. Jubilee tvingas därför att ta tåget till sina morföräldrar i Florida. Det här innebär en smärre katastrof före henne, då hon är bjuden hem till sin pojkvän Noah och hans familjs årliga julfirande. Men det är också en katastrof, visar det sig, för att en ordentlig storm är på väg. Som väntat innebär den här stormen att tåget inte kommer fram till Florida, utan tvingas stanna redan i Gracetown. Jubilee tar därför sin tillflykt till ett närbeläget Waffle House, där hon träffar Stuart – som vid en första anblick verkar mysko då han har plastpåsar på huvudet och på händerna; men som visar sig vara en vänlig och jordnära kille. När Jubilee får erbjudandet att följa med honom hem för att sova där, väljer hon det alternativet framför att vänta på tågets icke-existerande avgång på restaurangen. Jag ska inte gå in på detaljer, men Stuart övertygar Jubilee om att hennes pojkvän inte är den rätta för henne, och tro det eller ej så visar det sig att Stuart istället är killen för henne!

Jag tänker inte nämna de andra två berättelserna nämnvärt, men jag kan istället nämna tycker att det positiva med läsningen är att se hur väl de tre olika författarna, trots så olika berättarstilar, lyckas fläta ihop sina karaktärer och historier. John Green, som är en välkänd ungdomsförfattare; är den som lyckas skapa mest intressanta karaktärer enligt mig. Även om det i hans berättelse finns en tröttsam stereotyp bild av ungdomskillar som sexistiska hormonstinna varelser som gillar cheerleaders – för deras vackra yttre och korta kjolar, finns även en djupare skildring av karaktärer som Greven och Tobin, och då speciellt Greven som jag gillar just på grund av att hon är motsatsen till det som cheerleaderstjejerna står för.

Jag vill så gärna gilla den här ungdomsromanen, med det lockande glittrande omslaget: Men tyvärr blir det inte så, på grund av platta karaktärer och alltför givna (och tråkiga) slut. Det hela är helt enkelt för gulligt för mig, som gillar mer komplexa berättelser med flera olika nivåer. Jag är inte heller ett fan av romantiska romaner, vilket kanske bidrar till alltför hård kritik av den här boken. Men den är helt enkelt en alldeles för söt julkaramell för min smak.

Boken hittar du hos Adlibris och Bokus

Let it snow Bokomslag Let it snow
John Green, Maureen Johnson & Lauren Myracle
Ungdomsroman
Bonnier Carlsen
2016-09-30
332
Unga vuxna

Ungdomsroman som består av tre berättelser, som alla vävs ihop. Temat för de tre berättelserna är jul, snöstorm och kärlek.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.