Bibliotekarien tipsar – en viktig bok om självkänsla

Bibliotekarien tipsar – en viktig bok om självkänsla

Vad är egentligen viktigare än att tycka om sig själv? Precis som författarna till den här boken menar, är det inte konstigt att ibland ha dåliga dagar då man tycker att man är misslyckad, och det är helt ok att känna så då ingen kan vara nöjd med sig själv hela tiden. Det viktiga är dock att acceptera att man gör fel i bland; vara snäll mot sig själv och t o m tycka om sig själv. För med självkänsla både mår man bättre och kan förändra sitt liv till det bättre. Boken innehåller tips på hur man förvandlar negativa tankar om sig själv till snälla tankar, hur man hanterar kritik och hur man överlever i ett samhälle där sociala medier utgör en stor del av de ungas vardag, och hur man kan sluta att jämföra sig med andra. Här finns även massvis med information om till exempel hur hjärnan fungerar samt hur kroppen reagerar på nervositet och rädsla.

Som alltid fångar Olika förlag upp de viktiga ämnena, och jag önskar att jag själv hade fått den här boken i min hand när jag var tonåring och tampades med negativa känslor och tankar om mig själv. Men självklart är det en suverän bok att läsa även som vuxen; både för att ändra egna tankemönster men även för att rekommendera till barn och unga som man har i sin närhet, samt för att sätta sig in i hur det faktiskt är att växa upp i en allt mer utseendefixerat och kravfylld värld.

Boken hittar du hos Adlibris och Bokus

Ta makten : för att det funkar! Bokomslag Ta makten : för att det funkar!
Leone Milton & Marie Tomicic
Barn- och ungdomslitteratur: Barn- och ungdomspsykologi
Olika förlag
2016-09-26
293
12-15 år

En bok för barn och unga (och vuxna!) om att skaffa sig självkänsla och därmed ta makten över sitt liv.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.